VEELGESTELDE VRAGEN OVER PRIVATE LEASE.

Heeft u interesse in privé leasen of heeft u al een Private Lease overeenkomst van BMW Financial Services? Dan vindt u hieronder praktische informatie. Staat het antwoord op uw vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op!

VOOR HET CONTRACT

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen voor het afsluiten van een private leasecontract.

Alle modellen van BMW kunt u privé leasen . Op deze pagina ziet u de tarieven voor de BMW 1, 2 en 3 Serie en de BMW X1. Uw BMW dealer maakt uiteraard ook voor de andere modellen graag een offerte op maat.

Ja, dit is mogelijk. Hiervoor kunt u langs gaan bij BMW Den Haag. Uw verkoopadviseur helpt u graag verder.

De kosten voor onderstaande componenten zijn inbegrepen in uw maandbedrag :

• Afschrijving en rente
• Reparaties en onderhoud
• Allrisk verzekering met een eigen risico van € 135,- per schadegeval
• Rechtsbijstandverzekering
• Schade verzekering voor inzittenden
• Vervangen van banden
• Houderschapsbelasting
• Pechhulp in binnen- en buitenland
• BTW
• Afleverkosten en leges

De kosten voor brandstof, parkeren, wassen van het voertuig, bekeuringen en tolgelden komen hier nog bij. Daarnaast zijn er een aantal aanvullende diensten die niet standaard bij de prijs zijn inbegrepen, maar die u wel kunt aanschaffen: winterbanden en vervangend vervoer na 24 uur. We kunnen, als u dat wilt, deze componenten opnemen in de leaseovereenkomst.

Bijtelling is alleen van toepassing wanneer uw werkgever u een auto beschikbaar stelt en hiervoor de kosten op zich neemt. Omdat u de overeenkomst als privé persoon afsluit en de leasekosten zelf betaalt, is er dus geen sprake van bijtelling.

Ja, u kunt alleen een Private Lease overeenkomst bij ons afsluiten als u minimaal 18 jaar bent, in Nederland woont en werkt en u in het bezit bent van een geldig Nederlands rijbewijs. Wij hanteren géén maximum leeftijd.

Wij willen uiteraard voorkomen dat iemand maandelijkse verplichtingen aangaat die niet passen bij zijn of haar persoonlijke situatie. Om te bepalen of het aangaan van een Private Lease overeenkomst financieel verantwoord is, hebben wij een aantal gegevens van u nodig. Op basis van deze gegevens toetsen wij uw aanvraag. Ook toetsen wij uw aanvraag bij de Stichting Bureau Krediet Registratie (BKR ) in Tiel. Op deze wijze weet u en weten wij dat u een verantwoorde keuze maakt.

Ja, bij het BKR worden alle particuliere kredieten hoger dan €250,- en met een minimale looptijd van één maand geregistreerd. Ondanks dat een Private Lease overeenkomst geen krediet is, wordt ook een Private Lease product geregistreerd bij het BKR onder een aangepaste code. Zo ook wanneer u een overeenkomst afsluit bij BMW Financial Services. Uw overeenkomst wordt geregistreerd in het CKI-register (Centraal Krediet Informatiesysteem) van het BKR te Tiel. Registratie zal plaats vinden onder de code OA (operationele autolease).

Het afsluiten van een Private Lease overeenkomst voor uw auto kan gevolgen hebben voor het aangaan van een hypotheek. Om u te beschermen tegen overkreditering worden Private Lease overeenkomsten vanaf 1 juli 2016 geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR ). Door het afsluiten van een Private Lease overeenkomst heeft u namelijk een maandelijkse financiële verplichting. Dit bedrag kunt u niet meer besteden aan een hypotheek. Bij het aangaan van een hypotheek vraagt uw kredietverstrekker bij het BKR informatie op over uw financiële situatie. Aangezien een Private Lease overeenkomst een minder zware financiële verplichting is dan een lening, is vastgesteld dat slechts een deel van de maandelijkse verplichtingen bij het BKR hoeft te worden geregistreerd. Alleen de rente en afschrijving worden geregistreerd: 65% van de kosten. Het overige percentage staat voor onderhoud, verzekering en belasting: kosten die een ‘normale’ autobezitter ook heeft en dus al worden berekend in de kosten die een huishouden heeft. Het bedrag wat als lening geregistreerd staat, heeft invloed op de hoogte van het maximale leenbedrag voor uw hypotheek.

Besluit u uw BMW privé te leasen , dan wordt het kenteken op uw naam geregistreerd.

Het is niet mogelijk om een aanbetaling te doen bij het aangaan van een Private Lease overeenkomst. Bij ons hoeft u geen borg te betalen, tenzij u 70 jaar of ouder bent en een leaseovereenkomst wilt aangaan. Om het risico voor nabestaanden te beperken, kunt u vanaf deze leeftijd een overeenkomst afsluiten van maximaal 3 jaar en vragen wij u een borg te betalen. De hoogte van deze borg is persoonsafhankelijk.

Ja, dat kan. U heeft namelijk 14 dagen bedenktijd. Dit betekent dat u een leaseovereenkomst kosteloos kunt ontbinden tot 14 dagen nadat BMW Financial Services de door u ondertekende leaseovereenkomst heeft ontvangen.

TIJDENS HET CONTRACT

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen tijdens een private leasecontract.

Alleen u, uw levenspartner en uw gezinsleden mogen uw Private Lease auto besturen. Zij dienen wel in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Ja, het maandbedrag kan wijzigen als gevolg van fiscale wijzigingen (bijvoorbeeld een wijziging van de houderschapsbelasting , btw, de assurantiebelasting of de invoering van een nieuwe belasting). Dit geldt overigens ook als u een auto koopt. Daarnaast kan uw maandbedrag wijzigen als gevolg van indexering van de verzekeringspremie. Ook kan het gebeuren dat u meer kilometers rijdt dan u van te voren had verwacht. Dit kan dan aanleiding geven het jaarkilometrage in uw overeenkomst te wijzigen.

Als er schade is (bij een tegenpartij) welke door u is veroorzaakt, dan geldt er een Casco eigen risico van 135,- euro. Het kan altijd voorkomen dat je een schade maakt die lager is dan je eigen risico, in dat geval betaal je natuurlijk alleen het bedrag van de schade en niet het volledige eigen risico.

Nee, met een leaseauto bouwt u geen schadevrije jaren op. Wel kunnen wij na afloop van uw leaseovereenkomst een leaseverklaring afgeven, waarin wordt aangegeven of u schade heeft gereden of niet. Uw nieuwe verzekeraar bepaalt echter zelf of zij de leaseverklaring wel of niet accepteren.

Heeft u schade aan uw BMW dan kunt u via bmw.nl/onlineregelen snel en eenvoudig een verkort schadeformulier invullen. Alleen als uw schade aan onderstaande eisen voldoet, kunt u het schadeformulier online invullen. Indien nodig, kan er alsnog een Standaard Europees Schadeformulier bij u opgevraagd worden. Voldoet de schade niet aan onderstaande eisen, dan is het niet mogelijk om de schade online te melden en dient u gebruik te maken van het Europees schadeformulier.

• Uw BMW is verzekerd via BMW Financial Services
• De schade is eenzijdig
• Het geschatte schadebedrag is maximaal € 3.000
• Er is geen letsel ontstaan bij het ongeval
• Er is geen politie aanwezig geweest

Bij diefstal dient u hier zo spoedig mogelijk melding van te maken bij BMW Financial Services en aangifte te doen bij de politie. De overeenkomst wordt beëindigd indien de auto niet binnen 30 dagen na vermissing is teruggevonden. In dat geval wordt er een eindafrekening gemaakt met betrekking tot de meer of minder gereden kilometers. Uiteraard gaan wij met u in overleg hoe wij u in deze situatie zo goed mogelijk kunnen helpen.

Bij total-loss wordt de overeenkomst beëindigd. Indien de schade niet bij een tegenpartij te verhalen is, wordt de eigen bijdrage Casco in rekening gebracht. Daarnaast wordt er een eindafrekening gemaakt met betrekking tot de meer of minder gereden kilometers. Uiteraard gaan wij met u in overleg hoe wij u in deze situatie zo goed mogelijk kunnen helpen.

U kunt uw BMW ter reparatie aanbieden bij uw BMW dealer. Dit geldt ook voor ruitschade en schade als gevolg van een ongeval.

U kunt een afspraak voor onderhoud plannen bij uw BMW dealer.

Indien u heeft gekozen voor de aanvullende dienst “vervangend vervoer” en het onderhoud of de reparatie van uw BMW langer dan 24 uur in beslag neemt, dan biedt BMW Financial Services u vanaf dat moment vervangend vervoer aan zonder bijkomende kosten. Als u deze dienst niet heeft gekozen, zijn de kosten van vervangend vervoer niet inbegrepen.

Al het reguliere onderhoud volgens het onderhoudsschema en reparaties die u niet had kunnen voorzien of voorkomen, zijn inbegrepen. Het tussentijds aanvullen van vloeistoffen zoals motorolie of ruitenwisservloeistof kan in bepaalde gevallen niet inbegrepen zijn.

Ja, dat is mogelijk. Dit kan op elk moment en hier zijn kosten aan verbonden. Als de resterende looptijd minder dan 12 maanden is, zijn de kosten gelijk aan 75% van de resterende leasetermijnen. Indien de resterende looptijd 12 maanden of langer is, bedragen deze kosten het verschil tussen de boekwaarde van de auto en de handelswaarde op het moment van beëindiging.

EINDE CONTRACT

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen na het afsluiten van een private leasecontract.

Zorg ervoor dat u de auto schadevrij inlevert. Als uw auto sporen van normaal gebruik heeft, dan valt dit niet onder schade. Op innameprotocol.nl kunt u zien welke schade wij wel en welke wij niet acceptabel vinden. Acceptabele schade brengen wij u uiteraard niet in rekening. Drie maanden voor het einde van uw Private Lease overeenkomst ontvangt u van ons ook een brief met hierin een evaluatietool. Met deze tool kunt u uw BMW snel en eenvoudig controleren op overmatige slijtage en gebruikssporen. Op BMW.nl/eindeovereenkomst leest u hoe u de evaluatietool dient te gebruiken.

Ja, verlengen is mogelijk tot een maximale looptijd van 60 maanden. Wel dient u er rekening mee te houden dat u met een benzine auto maximaal 150.000 kilometer mag rijden en met een diesel auto 180.000 kilometer. Voor het verlengen van uw overeenkomst neemt u contact op met de klantenservice van BMW Financial Services.

Nee. BMW Financial Services blijft eigenaar van de auto.

Ja, na afloop van uw Private Lease overeenkomst bieden wij u de mogelijkheid om de BMW van ons over te kopen.

U kunt uw BMW bij alle officiële BMW dealers inleveren.