SHARE NOW lanceert elektrische BMW i3 deelauto’s in Amsterdam.

Autodeeldienst SHARE NOW introduceert vandaag 30 nieuwe volledig elektrische BMW i3 modellen in de Amsterdamse vloot. De 30 auto‘s worden toegevoegd aan de huidige vloot bestaande uit 300 elektrische smart fortwo’s. De nieuwe vierzits deelauto’s staan vanaf vandaag verspreid door Amsterdam en zijn te huren via de SHARE NOW-app.

De vloot van SHARE NOW in Europa bestaat op dit moment al voor 25 procent uit elektrische voertuigen. Het bedrijf ziet zichzelf als pionier op het gebied van elektrische mobiliteit en gelooft dat het een van de belangrijkste ontwikkelingen van de toekomst is. In Amsterdam is de vloot sinds 2011 al 100 procent elektrisch, waarbij er nu voor het eerst een nieuw model deelauto aan het aanbod wordt toegevoegd.

Geschikt voor gezinnen en langere afstanden.

De BMW i3 deelauto’s hebben een stoere uitstraling, zijn met vier zitplaatsen ook geschikt voor gezinnen en lenen zich goed voor zakelijk gebruik. De deelauto’s hebben een actieradius tot wel 260 kilometer*, waardoor er langere afstanden afgelegd mee kunnen worden.

De deelauto’s zijn blauw, wit, zwart of grijs en te herkennen aan het SHARE NOW-logo. De BMW i3’s zijn te huren vanaf €0,33 per minuut, maar ook te huur voor 2, 4 en 6 uur en voor 1 of 2 hele dagen.

Extra snel op te laden.

In tegenstelling tot de smart fortwo’s zijn de BMW i3 deelauto’s volledig keyless – alles werkt via bluetooth op de smartphone. De BMW i3 laadt bovendien extra snel op; wanneer de auto aan een snellader wordt gekoppeld is deze binnen 45 minuten volledig opgeladen. Dit is vooral handig voor het rijden van langere afstanden. Alle deelauto’s bevatten een navigatiesysteem dat alle laadpunten helder weergeeft.

Focus op bredere doelgroep.

Robert Bosman, Managing Director van SHARE NOW Nederland, vertelt: "Samen met de stad Amsterdam werken wij al sinds 2011 aan duurzame mobiliteitsoplossingen om de CO2-uitstoot terug te dringen. We zijn dan ook erg blij met de uitbreiding van ons aanbod. Het grootste percentage gebruikers in Amsterdam is tussen de 26-49 jaar oud. Met deze vierpersoons BMW‘s spreken we nu een nog bredere doelgroep aan, zoals gezinnen; iets wat al langere tijd op ons wensenlijstje stond.“

Stefanie Wurst, CEO BMW Group Nederland, voegt toe: “De BMW i3 heeft zijn veelzijdigheid bewezen in zowel de zakelijke als particuliere markt. We zijn erg trots op de keuze van SHARE NOW voor de BMW i3 in de Amsterdamse SHARE NOW-vloot, wat bevestigt dat de BMW i3 zich ook perfect leent als ideale deelauto voor een brede doelgroep. De i3 is ook de duurzaamste auto ter wereld. Hij wordt gebouwd met een grote hoeveelheid gerecyclede en natuurlijke materialen in een fabriek die uitsluitend draait op zelf opgewekte windenergie. Wij wensen alle deelgebruikers veel rijplezier.”

Veilig reizen in coronatijden.

De veiligheid van alle klanten en medewerkers van SHARE NOW is de hoogste prioriteit. Het advies is om in alle deelauto’s mondkapjes te dragen indien de passagiers niet tot één huishouden behoren. Kinderen tot 12 jaar zijn hierbij uitgezonderd.

Er is bovendien grote aandacht voor de hygiëne van alle auto’s. Er vindt nu vier keer zo vaak een grondige desinfectie van de auto’s plaats, met extra aandacht voor het stuurwiel en de bedieningselementen. De reiniging en desinfectie wordt uitgevoerd door een speciaal daartoe aangewezen dienstverlener. SHARE NOW adviseert gebruikers bovendien om voor en na gebruik van de auto’s de handen te wassen en om het gezicht niet aan te raken tijdens het gebruik.