Ontmoet onze plug-in hybride modellen.

VAAK ELEKTRISCH. ALTIJD BMW.

Een Plug-in Hybride wordt aangedreven door zowel een elektromotor als een verbrandingsmotor. Op deze manier kan op de snelweg de verbrandingsmotor voor aandrijving zorgen en kan de elektromotor het overnemen in stedelijke gebieden. Beide aandrijfvormen worden zo efficiënt mogelijk benut. Net als bij een elektrische auto kan de accu via een stopcontact of een laadpunt worden opgeladen. En het BMW eDrive aandrijvingsconcept zorgt voor een indrukwekkende rijdynamiek. Het samenspel van de elektromotor, lithium-ion high-performance accu en intelligent energiemanagement zorgt voor een inspirerende rijbeleving en een adembenemende acceleratie. Bij het volledig elektrisch rijden is hij lokaal zelfs volledig emissievrij. Ontdek hieronder meer over alle voordelen van de BMW Plug-in Hybride modellen en kijk mee vooruit naar de projecten van morgen.

DE VOORDELEN VAN PLUG-IN HYBRIDE.

Hoe meer u elektrisch rijdt, hoe minder u uitstoot en hoe beter het is voor het milieu. Daar komt bij dat de overheid de BPM-tarieven baseert op de CO2-uitstoot van het voertuig, wat in het geval van een BMW Plug-in Hybride zeer gunstig uitpakt. Daarnaast betaalt u minder motorrijtuigenbelasting en geeft u minder uit aan brandstof. Zo bent u goed voor het klimaat én uw portemonnee.

Iedere BMW Plug-in Hybride heeft zowel een elektromotor als een verbrandingsmotor en schakelt zo efficiënt mogelijk tussen deze aandrijvingen. Daarbij wordt slim gebruik gemaakt van uw locatie- en navigatiegegevens. Natuurlijk kunt u ook handmatig schakelen tussen de verschillende modi. Het BMW eDrive aandrijvingsconcept zorgt voor extra indrukwekkende rijdynamiek.

Uw BMW Plug-in Hybride* herkent dat hij een BMW eDrive Zone binnenrijdt en schakelt dan automatisch over op een emissievrije, volledig elektrische rijmodus. Bij ingeschakelde navigatie zal uw BMW zelfs de accu voorbereiden op de BMW eDrive Zone en indien nodig een laadstation in de omgeving aanbevelen. In Nederland zij

In een BMW Plug-in Hybride rijdt u vaker elektrisch dan u denkt. Het volledig elektrische bereik is groot genoeg voor al uw woon-werkverkeer. Zo kiest u zelf de momenten waarop u elektrisch wilt rijden, én profiteert u van de extra actieradius en andere voordelen van een verbrandingsmotor.

De nieuwste generatie plug-in hybrides

DE NIEUWSTE GENERATIE BMW PLUG-IN HYBRIDE.

Bij BMW blijven we alle aandrijftechnologieën volop verder ontwikkelen, zowel onze elektrische en brandstofmotoren, als onze hybride motoren. Ondertussen zijn we aanbeland bij de vierde generatie BMW Plug-in Hybrides. En niet eerder reed een Plug-in Hybride zo geweldig. Behalve uitmuntende efficiency en perfecte praktische eigenschappen biedt een BMW Plug-in Hybride ook maximale rijdynamiek, plus de kwaliteit die kenmerkend is voor BMW. Het BMW eDrive aandrijvingsconcept zorgt voor een inspirerende rijbeleving en een adembenemende acceleratie. Daarom zijn steeds meer BMW modellen verkrijgbaar als Plug-in Hybride.

Zo rijdt u veel vaker elektrisch dan u misschien denkt. Maar altijd met het rijplezier waar BMW bekend om staat.

FAQ BMW PLUG-IN HYBRIDE.

Een Plug-in Hybride (PHEV) auto heeft een verbrandingsmotor en een elektromotor. Beide zijn in staat om de auto zelfstandig aan te drijven. Een Plug-in Hybride krijgt zijn energie in de eerste plaats door de accu op te laden via een stopcontact of bij een laadstation. Ook laadt de accu op via recuperatie van remenergie. De Hybride aandrijving zet voor iedere situatie het optimale aandrijvingssysteem in. De auto kan op bepaalde routes bijvoorbeeld volledig elektrisch rijden of – bijvoorbeeld bij het inhalen – dynamisch extra vermogen aanspreken.

Hybride auto’s combineren een conventionele verbrandingsmotor met elektrische aandrijving. Dankzij het intelligente samenspel van die twee zijn een opmerkelijke brandstofbesparing en aanzienlijk lagere emissies mogelijk en biedt de auto een buitengewone rijervaring. Voor maximale efficiëntie in diverse rijsituaties, zoals snelle reizen of vlotte acceleratie, gebruikt hij het gecombineerde vermogen van elektromotor en verbrandingsmotor.

De elektrische actieradius van een Plug-in Hybride auto hangt af van het formaat van de accu. In het geval van BMW ligt de elektrische actieradius tussen 40 en 95 kilometer, afhankelijk van het model. De elektrische actieradius is afhankelijk van diverse factoren, in het bijzonder: persoonlijke rijstijl, omstandigheden op de weg, buitentemperatuur, verwarming/airco en voorverwarming. De totale actieradius in combinatie met de verbrandingsmotor ligt natuurlijk aanzienlijk hoger.

Ja, dat kan. Een Plug-in Hybride kan worden opladen via recuperatie van remenergie, via een laadstation en via een Wallbox. Voor conventionele stopcontacten wordt een standaard laadkabel bij de auto geleverd. Voordat u regelmatig gaat gebruikmaken van deze laadoplossing adviseren wij u met klem om het stopcontact en de meterkast te laten controleren door een elektricien. Buitenstopcontacten hebben vaak corrosie en een vakman kan controleren of de groepenindeling in de meterkast geschikt is voor de thuislader. De BMW Wallbox is uitgerust met een eigen kabel, met zogenaamde ‘Type 2’ stekker.

Ja, dat kan. De Plug-in Hybride kan een deel van zijn energie terugwinnen bij het remmen (recuperatie).

BMW i-Ready

VRIJ OVERSTAPPEN NAAR VOLLEDIG ELEKTRISCH.

U weet zeker dat u ooit volledig elektrisch gaat rijden. Maar u weet nog niet wanneer u er klaar voor bent. BMW biedt nu de oplossing met een toevoeging op alle leaseproducten. Als u kiest voor de i-Ready optie in uw nieuwe leasecontract, kunt u straks - na minimaal 24 maanden - tussentijds boetevrij overstappen naar een elektrische of Plug-in Hybride BMW.

Rijd nu bijvoorbeeld een BMW X3 Plug-in Hybride. En stap na 24 maanden vrij over naar een BMW iX3.