De nieuwe BMW M2 CS.

Exclusief. Special. Opvallend.

De BMW M2 CS is een volbloed M model dat buitengewone prestaties levert en een echt autosportgevoel biedt. De drijvende kracht is een 331 kW (450 pk) sterke high-performance M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor. Zeer verfijnde en perfect op elkaar afgestemde kenmerken zoals het specifiek afgestelde Adaptieve M Onderstel, de optionele M Carbon-keramische remmen en de 19 inch Michelin Cup 2 banden garanderen superieure wendbaarheid en sportieve rijdynamiek – voor adrenaline-opwekkend rijplezier op zowel de weg als het circuit. De auto is leverbaar met een handgeschakelde M transmissie met 6 versnellingen en een 7-traps M transmissie met dubbele koppeling.

De nieuwe BMW M2 CS

OPVALLEND DESIGN.

Talrijke designelementen die zijn vervaardigd uit met koolstofvezel versterkt plastic (CFRP) zorgen ervoor dat de BMW M2 CS nog scherper oogt dan de BMW M2 Competition. Het zijn onder meer de nieuw vormgegeven motorkap, het dak (voor het eerst op de BMW M2), de nieuwe frontsplitter, de spoilerrand op de bagageklep (de zogenoemde Gurney) en de achterdiffuser. Die is uitgevoerd in ongelakt koolstofvezel.

De nieuwe BMW M2 CS

TOEGENOMEN VERMOGEN.

De Twin Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor levert een vermogen van 331 kW (450 pk), dat is 29 kW (40 pk) meer dan in de BMW M2 Competition. Het motorvermogen wordt naar de weg of het circuit overgebracht door het Adaptieve M Onderstel – tot nu toe was dat onderstel voorbehouden aan de M4 modellen – en Cup banden. Met het Adaptieve M Onderstel kan de bestuurder de instellingen van de schokdempers aanpassen via drie rijprogramma’s: Comfort, Sport en Sport+.

De nieuwe BMW M2 CS

INDRUKWEKKENDE PRESTATIES.

De BMW M2 CS laat indrukwekkende prestatiecijfers noteren. Met de optionele 7-traps M DTC transmissie met dubbele koppeling sprint de BMW M2 CS in slechts 4,0 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h. Met de handmatig te bedienen zesversnellingsbak – voor het eerst leverbaar in een BMW CS model en zeer goed passend bij de wensen van de doelgroep voor de BMW M2 CS – kost deze sprint 4,2 seconden. De topsnelheid van de BMW M2 CS – deze speciale uitvoering is standaard voorzien van het M Driver’s Pack – is elektronisch begrensd op 280 km/h.

De nieuwe BMW M2 CS

GEFOCUST EN VERFIJND INTERIEUR.

Het interieur van de BMW M2 CS combineert een exclusieve, verfijnde uitstraling met het sportieve gevoel van stijlvolle Alcantara-bekleding en een innovatief lichtgewicht design. De middenconsole is bijvoorbeeld volledig uit lichtgewicht carbon vervaardigd en CFRP is toegepast voor de deurgrepen en de bekleding. De ultralichte M Sportstoelen uit de BMW M4 CS zijn in de BMW M2 CS een extra ergonomisch en visueel hoogtepunt. Deze kuipstoelen zijn met verfijnd leder Merino en Alcantara bekleed en afgewerkt met rood stiksel.

Deze content wordt geblokkeerd

Deze content wordt niet weergegeven, omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.