De nieuwe BMW 1 Serie

Met de nieuwe BMW 1 Serie breekt een nieuw tijdperk aan. De derde generatie van dit succesvolle premium compacte model is gebaseerd op het moderne BMW voorwielaandrijvingsplatform. Daarmee combineert de nieuwe BMW 1 Serie het kenmerkende rijplezier van BMW met een aanmerkelijk ruimer interieur. De nieuwe BMW 1 Serie is sportief, veilig en hoogwaardig afgewerkt, heeft een fris design, de nieuwste connectiviteit en is een echte BMW met een sterk eigen karakter.

Met een geavanceerd onderstel, innovatieve technologie en integratie van alle voor de rijdynamiek belangrijke componenten en regelsystemen is de nieuwe BMW 1 Serie aanmerkelijk wendbaarder dan voorheen – zowel met de nieuwe voorwielaandrijving als met de intelligente vierwielaandrijving BMW xDrive. De BMW 1 Serie is hiermee de nieuwe norm in het premium compacte segment.

U rijdt de nieuwe BMW 1 Serie tijdelijk al vanaf € 399,- per maand met BMW Private Lease.

Model:
Consumentenadviesprijs:
BMW 118i
€ 33.914,-
BMW 118iA
€ 34.929,-
BMW M135i xDrive
€ 60.766,-
BMW 116d
€ 35.458,-
BMW 116dA
€ 37.390,-
BMW 118d
€ 39.029,-
BMW 118dA
€ 41.282,-
BMW 120dA xDrive
€ 47.659,-

Executive Editions.

De BMW Executive Editions zitten vol met opties die het verschil maken. Die bij elkaar opgeteld zorgen voor nóg meer rijplezier. Over welke opties hebben we het? Denk onder andere aan LED-koplampen. Die van nacht, dag maken. Navigatie Plus en Navigatie Professional met een breed 9-inch touch screen, online kaart updates en 3D beelden. Het verschil tussen de weg vinden en de weg ervaren. En wat dacht u van een lederen sportstuur. Daarmee neemt u voortaan geen bochten meer. Maar domineert u ze.

 • Sportstuurwiel met leder bekleed
 • Alarmsysteem klasse 3 (VbV/SCM)
 • In hoogte verstelbare passagiersstoel
 • LED mistlampen voor
 • LED koplampen
 • Automatische airconditioning 2-zone
 • Cruise Control
 • Park Distance Control voor/achter (PDC)
 • BMW Live Cockpit Plus
 • Connected Package Plus
 • Opbergpakket
 • 16 inch lichtmetalen wielen (voor 16d)
 • Wielslotbouten 1AG
 • Vergrote Brandstoftank (standaard voor 20i/d)

Uw klantvoordeel: € 3.062,-

 • Leder 'Dakota' / geperforeerd
 • Sportstuurwiel met leder bekleed
 • Alarmsysteem klasse 3 (VbV/SCM)
 • In hoogte verstelbare passagiersstoel
 • Elektrisch verwarmde voorstoelen
 • LED mistlampen voor
 • LED koplampen
 • Automatische airconditioning 2-zone
 • Cruise Control
 • Park Distance Control voor/achter
 • BMW Live Cockpit Professional
 • Connected Package Professional
 • Opbergpakket
 • 16 inch lichtmetalen wielen (voor 16d)
 • Wielslotbouten
 • Vergrote Brandstoftank

Uw klantvoordeel: € 3.812,-

Nieuw gezicht, grotere BMW nierengrille.
Meer interieurruimte.
Voorwielaandrijving.
De nieuwe BMW 1 Serie

Nieuw gezicht, grotere BMW nierengrille.

De nieuwe BMW 1 Serie heeft letterlijk een nieuw gezicht: de karakteristieke BMW nierengrille is groter en nadrukkelijker aanwezig en voor het eerst zijn ook in dit model beide helften ervan in het midden met elkaar verbonden.

Het sportieve topmodel, de BMW M135i xDrive is voorzien van een markant, op de autosport geïnspireerd rooster met Mesh effect, in plaats van de klassieke verticale spijlen. De koplampen zijn schuin geplaatst en geven de nieuwe BMW 1 Serie een frisse, jeugdige uitstraling. De optioneel te bestellen full-LED-koplampen – desgewenst in een adaptieve uitvoering – ogen bijzonder modern.

De nieuwe BMW 1 Serie

Meer interieurruimte.

In de nieuwe BMW 1 Serie hebben de inzittenden aanmerkelijk meer ruimte dan in zijn voorganger, vooral achterin. De instap is daardoor gemakkelijker en de knieruimte achterin is met 33 mm gegroeid. De hoofdruimte achterin is – indien het panorama-schuifdak aanwezig is – met 19 mm toegenomen. Daarnaast hebben de achterpassagiers 13 mm meer ruimte op ellebooghoogte, terwijl de inzittenden voorin maar liefst 42 mm meer elleboogruimte hebben.

De bagageruimte meet nu 380 liter, 20 liter meer dan voorheen. Met de achterbankleuning omgeklapt bedraagt de ruimte zelfs 1.200 liter. Bovendien is de minimale breedte van de bagageruimte toegenomen met 67 mm. En voor het eerst is de BMW 1 Serie ook te bestellen met elektrische bediening van de bagageklep.

De nieuwe BMW 1 Serie

Voorwielaandrijving.

De derde generatie van de BMW 1 Serie is voor het eerst gebaseerd op de geavanceerde BMW voorwielaandrijvingsplatform. Daarmee combineert de auto een rijdynamiek die in zijn segment de nieuwe norm is met aanmerkelijk meer interieurruimte. Met toepassing van alle kennis en ervaring die BMW Group heeft opgedaan met voorwielaangedreven auto’s en de technologieoverdracht van BMW i naar BMW is de nieuwe BMW 1 Serie na een ontwikkelingstijd van vijf jaar een echte BMW met een sterk eigen karakter.

ONTDEK DE NIEUWE FEATURES.

Talrijke innovatieve rijassistentiesystemen in de BMW 1 Serie zijn afkomstig uit modellen die hoger staan in het gamma van BMW en zijn voor het eerst beschikbaar in het premium compacte segment. Afhankelijk van het systeem worden camerabeelden en gegevens van de radar- en ultrasone sensors gebruikt om de bestuurder te waarschuwen voor gevaar en obstakels in de directe omgeving van de auto; zo nodig kunnen de systemen op basis daarvan met de remmen of de besturing ingrijpen om het ongevalsrisico te minimaliseren. Tot de standaarduitrusting behoren Collision Warning met voetgangersherkenning en City-remfunctie, die ook fietsers signaleert. Eveneens standaard is de bij snelheden tussen 70 en 210 km/h actieve Lane Departure Warning met actieve stuurcorrectie. Optioneel zijn de tot 160 km/h Active Cruise Control – in combinatie met een automatische transmissie met Stop & Go functie – en de Driving Assistant met Lane Change Warning, Rear Collision Warning en Crossing Traffic Alert.

De nieuwe BMW 1 Serie is optioneel te bestellen met Park Distance Control (PDC), achteruitrijcamera of met Park Assistant, die inparkeren met automatische ondersteuning in parkeervakken parallel aan of haaks op de rijrichting mogelijk maakt, evenals uitparkeren uit parallelle vakken. Nieuw in het premium compacte segment is de innovatieve Reversing Assistant. Die slaat de stuurbewegingen van het laatste traject bij snelheden tot 36 km/h op en kan de auto over een afstand van maximaal 50 meter en een snelheid van maximaal 9 km/h automatisch over exact hetzelfde traject achteruit laten rijden.

De optionele BMW Digital Key en BMW Intelligent Personal Assistant zijn twee nieuwe, slimme en tot nu toe aan modellen hoger in het BMW gamma voorbehouden voorzieningen die nu hun entree maken in het premium compacte segment. De BMW Digital Key biedt als optie de mogelijkheid de auto via Near Field Communication (NFC) met de smartphone te ver- en ontgrendelen, waarmee de conventionele autosleutel overbodig is. De bestuurder hoeft de smartphone slechts bij de deurgreep te houden om de auto te openen – ook als de batterij van de smartphone leeg is. De motor kan worden gestart als de smartphone op de daarvoor bestemde plaats in de auto ligt of op de draadloze oplaadmogelijkheid (Wireless Charging).

Onderdeel van het bedieningsconcept van de nieuwe BMW 1 Serie is de in de BMW 3 Serie gelanceerde BMW Intelligent Personal Assistant, die als echte BMW expert bijna alle functies van de auto kent. Na een korte begroeting “Hey BMW” zijn de bediening van de auto en de toegang tot functies en informatie eenvoudig met spraaksturing (Voice Control) te activeren. BMW Intelligent Personal Assistant leert als zelfstandige digitale assistent de gebruiken, wensen en favoriete instellingen van de bestuurder kennen en kan die in de relevante context plaatsen. Maar hij kan ook als ontspannen gesprekspartner dienen. Uniek in vergelijking tot andere digitale assistenten is de mogelijkheid om hem een zelfgekozen naam te geven.

Online diensten voor Connected Navigation integreren bij de routeplanning interne en externe informatie. De bestuurder kan vanuit diverse apps bestemmingen rechtstreeks naar het navigatiesysteem in de nieuwe BMW 1 Serie sturen, die opslaan en met de auto synchroniseren.

De Park Assistant biedt de bestuurder ruim voor aankomst keuze uit diverse parkeerlocaties. Deze dienst omvat ook informatie over de dichtstbijzijnde parkeergarage en voorstellen voor een route waarlangs hoogstwaarschijnlijk een parkeerplaats dicht bij de bestemming beschikbaar is. Daarvoor zijn de diensten On-Street Parking Information en ParkNow intelligent geïntegreerd. Ook direct afrekenen voor het parkeren is in bepaalde steden al mogelijk.

De nieuwe BMW 1 Serie biedt keuze uit diverse bedieningsopties. Behalve de klassieke knoppen op de middenconsole en op het stuur zijn ook de iDrive Controller – in combinatie met de BMW Live Cockpit Plus met aanraakschermen – en de standaard aanwezige 8,8 inch grote Control Display met aanraakfunctie de centrale bestanddelen. De BMW Live Cockpit Plus omvat bovendien een navigatiesysteem en de intelligente Voice Control met online spraakverwerking.

De BMW Live Cockpit Professional biedt op basis van BMW Operating System 7.0 behalve het volledig digitale weergave- en bedieningssysteem met twee 10,25 inch grote displays ook een hoge mate van connectiviteit en veel mogelijkheden tot individualisering. Daartoe behoren een zelflerend navigatiesysteem en een multimediasysteem met harddisk. Optioneel is de mogelijkheid van bediening met gebaren.

Deze content wordt geblokkeerd

Deze content wordt niet weergegeven, omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

DRIE UITRUSTINGSLIJNEN EN EEN TOPMODEL.

De nieuwe BMW 1 Serie is in drie uitrustingslijnen te bestellen, die zich zowel wat betreft uiterlijk als interieur van elkaar onderscheiden. In het Model Luxury Line ligt de nadruk vooral op verfijning en comfort, met carrosseriedelen in Aluminium satiniert en interieurbekleding in Leder ‘Dakota’. Het Model Sport Line is voorzien van accenten in Schwarz, raamlijsten in BMW Individual Hochglanz Shadowline en sportstoelen. Het Model M Sport is voorzien van accenten in Aluminium satiniert, een voorspoiler en een onderbumper met specifiek gevormde luchtinlaten en een BMW M achterbumperinzet in hoogglanzend Schwarz.

Het topmodel is de BMW M135i xDrive. Die is voorzien van onder meer het rooster met Mesh effect in de BMW nierengrille, afgeschuinde eindstukken van het uitlaatsysteem in de kleur Cerium Grey en de BMW M achterspoiler in de kleur van de carrosserie.