De geheel nieuwe BMW iX3.

459 km volledig elektrisch rijplezier.

De BMW iX3 geeft een nieuwe betekenis aan emissievrij rijden. Met de vijfde generatie van BMW eDrive technologie verenigt de eerste volledig elektrische SAV de toekomstgerichte aandrijving van een elektromotor met de uitstekende rijdynamiek van de BMW X familie. Innovatieve functies zoals de adaptieve recuperatie verhogen de efficiëntie met energieterugwinning bij het remmen, door de benodigde vertraging en de remwerking intelligent op elkaar aan te passen afhankelijk van verschillende beïnvloedende factoren. Uitrustingen zoals het standaard adaptieve onderstel zorgen voor puur rijplezier - en dat met een praktische actieradius van tot 460 km*. Bovendien bent u dankzij intelligente bestuurdersassistentiesystemen en digitale diensten altijd veilig en comfortabel onderweg. Met de op maat gemaakte producten en diensten van BMW Charging verloopt het opladen van de BMW iX3 met het grootste gemak en maximale efficiëntie.

De BMW iX3 is standaard zeer rijk uitgerust en is leverbaar voor een consumentenadvies prijs vanaf € 71.000,-.

De nieuwe BMW iX3

Het design van de BMW iX3.

De BMW iX3 verenigt innovatie en expressie. Heldere, krachtige contouren zorgen voor een moderne en puristische verschijning, terwijl expressieve BMW i accenten de exclusiviteit van de eerste volledig elektrische Sports Activity Vehicle benadrukken. De imposante voorzijde is vooral dankzij de BMW i specifieke nierengrille met mesh-achtige structuur en horizontaal gepositioneerde sierdelen al bij de eerste blik indrukwekkend. Nieuw ontworpen 20 inch aerodynamische wielen en de diffusor met inzetstukken in BMW i Blau zetten de specifieke designtaal consequent voort aan de achterzijde. Het interieur zorgt met individuele details, zoals de BMW i instaplijsten en de standaard geleverde Ambiance verlichting met voorinstelling in BMW i Blau voor een moderne en elegante ambiance. De op de elektrische aandrijving aangepaste weergave van de instrumentencombinatie en het Control Display onderstreept samen met het subtiele BMW iX3 embleem op de middenconsole het unieke karakter van de auto.

De nieuwe BMW iX3

Vijfde generatie BMW eDrive technologie.

Met de BMW iX3 debuteert ook de BMW eDrive technologie van de vijfde generatie. De nieuwste versies van de elektromotor, de elektronica, de laadtechnologie en de hoogvoltage-accu brengen een aanzienlijke vooruitgang op het gebied van prestaties, energieverbruik en actieradius.

De BMW iX3 beantwoordt daarmee niet alleen aan de huidige behoeften van belangstellenden voor elektrische auto’s, maar geeft ook vorm aan de toekomst. BMW heeft de vijfde generatie BMW eDrive technologie ontwikkeld tot een niveau dat dat van andere fabrikanten overtreft. Daarmee vormt de technologie een uitstekende basis voor economisch verantwoorde en duurzame toepassing in seriemodellen.

Standaard zeer rijk uitgerust.

De BMW iX3 is leverbaar in twee aantrekkelijke uitvoeringen, Executive en High Executive. De standaarduitvoering Executive is al zeer rijk uitgerust met:

Metallic exterieurlak
19 inch lichtmetalen wielen
Adaptief onderstel
Dashboard uitgevoerd in Sensatec
Panoramadak
Driving Assistant Professional
Active Protection
Stof/leder combinatie 'Leatherette'
Alarmsysteem klasse 3 (VbV/SCM)
Scheidingsnet tussen bagageruimte en achterbank
Inklapbare buitenspiegels met automatisch dimmende buitenspiegel aan bestuurderszijde
Automatisch dimmende binnenspiegel
Elektrisch verstelbare voorstoelen
Opbergpakket
Elektrisch verwarmbare voorstoelen
Ambiance verlichting
Automatische 3-zone airconditioning
LED koplampen met uitgebreide functionaliteit
Comfort telefoonvoorbereiding met draadloze oplaadmogelijkheid
WiFi hotspot
BMW Live Cockpit Professional
BMW Connected Pack Professional II

DE GEËLEKTRIFICEERDE RIJDYNAMIEK VAN DE BMW iX3.

Zijn bijzondere rijdynamiek en efficiënte vermogen dankt de BMW iX3 vooral aan de vijfde generatie BMW eDrive technologie. De elektrische aandrijvingsunit bestaande uit elektromotor, transmissie en regelelektronica zijn ontworpen voor maximale efficiëntie en rijplezier. De hoogvoltage-accu met speciaal ontwikkelde lithium-ion-cellen voorziet de elektromotor van energie. De directe aandrijving zorgt ervoor dat al vanuit stilstand het maximale koppel beschikbaar is en maakt een vloeiende acceleratie zonder onderbrekingen mogelijk. Zo wordt iedere rit met de BMW iX3 een energieke ervaring.

De geïntegreerde aandrijvingsunit met elektromotor, transmissie en regelelektronica zit in één gewichts- en ruimtebesparende aluminium behuizing. De directe, spontane reactie op het gaspedaal zorgt voor het BMW typerende rijplezier. Doordat er geen zeldzame grondstoffen voor nodig zijn, is de elektromotor bijzonder duurzaam.

Het recuperatiesysteem zet de kinetische energie die vrijkomt bij het remmen om in stroom en slaat deze op in de hoogvoltage-accu. Deze stroom wordt vervolgens weer gebruikt voor de aandrijving, wat de actieradius vergroot. De mate van recuperatie is in vier niveaus naar persoonlijke voorkeur instelbaar, wat duidelijk bijdraagt aan het comfort.

De hoogvoltage-accu met speciaal ontwikkelde lithium-ion cellen voorziet de elektromotor van energie en is goed beschermd in de voertuigbodem geïntegreerd. De accu wordt opgeladen aan een huishoudelijk stopcontact, een BMW Wallbox of een openbaar laadstation. Het accumanagementsysteem zorgt voor een efficiënt laadproces en optimaal aandrijfvermogen.

Met BMW IconicSounds Electric kunt u de emotionele beleving van het volledig elektrische rijden nog verder versterken. De geluiden zorgen voor een directe akoestische feedback op verschillende rijbewegingen. Het geluid wordt binnen afgespeeld via het audiosysteem en buiten via de componenten van de akoestische voetgangerswaarschuwing.

Het adaptieve onderstel maakt het mogelijk om de karakteristiek van de schokdempers aan te passen aan de actuele rijsituatie en zo het afrolcomfort van uw BMW te vergroten of juist de rijdynamiek te laten toenemen. De standaardinstelling COMFORT biedt bovendien een hoger rijcomfort.